Paola van der Hulst

Lichaamsgerichte psychotherapie

Ben je op zoek naar een therapeut en herken jij jezelf in één of meer van deze situaties?

Ben je altijd druk en het lukt je maar niet tijd voor jezelf te vinden?

Vraag je jezelf eerst af wat de ander wil en daarna pas wat je zelf belangrijk vindt?

Blijf je stil, maar je wil je je meer laten horen?

Heb je alweer ‘ja’ gezegd en zorg daarmee niet goed voor jezelf?

Overschreeuw je jezelf terwijl je verlangt naar meer rust en verbinding?

Geeft je werk je onvoldoende plezier maar weet je niet hoe je dit moet veranderen?

Ben je voortdurend moe maar kun je ’s nachts niet slapen?

Mensen met een burn-out, depressie of moeite met het aangaan van (intieme) relaties vinden regelmatig hun weg naar mijn praktijk. Met behulp van lichaamsgerichte psychotherapie en psychoanalyse begeleid ik je graag naar meer energie, helderheid en plezier in je leven. Je lichaam speelt een belangrijke rol bij psychische problemen. Het draagt al je ervaringen met zich mee. Daarom is je lijf een heel geschikt uitgangspunt voor de aanpak van problemen.

Ik ben een gecertificeerd psychotherapeute en aangesloten bij de Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie (SLBP).

Ademhalings- en gesprekstechniek

Tijdens de sessies gaan we aan de slag met ademhalings- en gesprekstechnieken. Door je op een bepaalde manier op je ademhaling te richten kan de energie weer vrij door je lichaam stromen. Wanneer het past binnen jouw thema’s maak ik ook gebruik van  bio-energetische oefeningen.

Volgens de theorie van bio-energetica worden negatieve levenservaringen in de vorm van spierspanning ‘opgeslagen’ in je lichaam. Deze spanning kan blokkades veroorzaken op diverse plekken in je lijf, zoals in je rug of in je nek. Bio-energetische therapie richt via lichamelijke oefeningen op het terugbrengen van evenwicht in de energiestroom en het opheffen van blokkades.

Nadat je hebt geleerd hoe je de verschillende onderdelen van deze vorm van therapie zelf kunt toepassen zul je ervaren dat je meer energie hebt, je weer helder na kunt denken en beter kunt functioneren met meer plezier in je leven. Daardoor wordt het makkelijker een duidelijk doel in je leven te stellen. Bewustwording, verandering en een meer realistische kijk op jezelf komen zo binnen bereik.

Meer informatie

Wil je meer informatie over mijn werkwijze? Of heb je interesse in een kennismakingsgesprek waarin we samen bespreken hoe ik je kan begeleiden? Neem dan contact met me op via e-mail. Praktische informatie over de behandeling, tarieven en vergoedingen vind je hier.